Ga naar inhoud

Thema Koningsdag Maastricht 2022

Leef Maastricht!

Woensdag 27 april 2022. Koningsdag. Als de zon die dag opkomt, is Maastricht klaar voor het grootste en mooiste evenement van het jaar. Oranje voert de boventoon. Want de jarige koning en zijn familie komen op bezoek. Het belooft dit jaar een extra bijzondere Koningsdag te worden, omdat we dit prachtig feest twee jaar lang niet konden vieren zoals we dat graag willen. Maar vandaag is het optimisme terug en waar kan Nederland dat beter beleven dan in Maastricht.

Samen maken we van Koningsdag een feest voor iedereen. Zoals wij Limburgers dat kunnen. We schrijven gastvrijheid, verbondenheid en vreugde met hoofdletters. We nodigen onze koning en koningin, de koninklijke familie en heel Nederland uit om dit prachtige feest van eendracht mee te vieren. Om samen te genieten van het goede, van de vriendschap en van het vertrouwen in elkaar. Want dat geeft zuurstof aan het leven.

Daarom wordt ons thema voor Koningsdag 2022: Leef Maastricht!
(Hetgeen niet toevallig in het dialect ook nog eens ‘lief Maastricht’ betekent).

Leef Maastricht! gaat over saamhorigheid en verbondenheid, over grote en kleine dingen, over stijl en diversiteit. Het zijn waarden die je in Zuid-Limburg intenser ervaart dan waar ook. Dat komt door de unieke ligging aan de rand van Nederland en in het hart van Europa. Ooit het strijdtoneel van internationale veldslagen (lees het elfde couplet van het Wilhelmus er maar eens op na), maar nu toch vooral een regio van gewone mensen die stuk voor stuk bijzonder zijn. Mensen die gewend zijn om te denken en te doen zonder grenzen. Maastricht is niet voor niets de geboorteplaats van de Europese Unie en de euro, vastgelegd in het wereldberoemde Verdrag van Maastricht. En de stad waar de meest internationale universiteit van Nederland haar thuis heeft.

Het programma van Koningsdag 2022 is als een lint van tradities en vernieuwing, van optimisme en harmonie, van goede smaak en ‘Mestreechter geis’. Zo presenteren we het aan de koninklijke familie, de duizenden mensen langs de route, de feestvierders in de stad en de miljoenen Nederlanders die via televisie en internet met ons meevieren. Leve de Koning en Leef Maastricht!

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *