Ga naar inhoud

Bewoners

Koning Willem-Alexander viert woensdag 27 april zijn verjaardag in Maastricht. Samen met leden van zijn familie wandelt de koning van 11.00 tot 13.00 uur door de binnenstad. Langs de route laten we met een verrassend en veelzijdig programma een beeld van onze kleurrijke regio en cultuur aan de koninklijke familie zien. Een beeld dat past bij het thema van Koningsdag 2022: ‘Leef Maastricht!’.

Bewonersbrieven

Veelgestelde vragen

Als bewoner heb je misschien vragen over Koningsdag Maastricht. De meest gestelde vragen hebben we alvast voor je op een rij gezet.

Bekijk de veelgestelde vragen
Vlaggen Koningsdag 2022 Vrijthof Monopole

Verkeersmaatregelen

Zo’n mooi feest vergt natuurlijk veel voorbereiding, ook rond de route. Om alles mogelijk te maken, zal een deel van de binnenstad van dinsdag 26 april tot en met woensdag 27 april afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. In- en uitrijden is dan niet mogelijk. Op onderstaand kaartje zie je welke delen worden afgesloten. We verwachten op Koningsdag een gezellige drukte in de stad, met tal van bewoners en bezoekers die genieten van het Koninklijk bezoek. Bewoners, ondernemers én bezoekers moeten rekening houden met verminderde bereikbaarheid. Ga naar de website van Maastricht Bereikbaar voor actuele informatie over dit onderwerp.