Ga naar inhoud

Sint Servaasbrug

Maastricht

De oudste brug van Nederland maar niet van Maastricht... naar het zuiden kijkend staat aan de Maastrichtse oever een pilaar met een beeldje als markering van waar de Romeinse brug gelegen heeft.

Contact

Sint Servaasbrug
6221 ES Maastricht
Plan je route

vanaf jouw locatie

De oudste brug van Nederland maar niet van Maastricht... naar het zuiden kijkend staat aan de Maastrichtse oever een pilaar met een beeldje als markering van waar de Romeinse brug gelegen heeft. De Servaasbrug heeft deze vervangen en is sindsdien vele malen verbouwd, gerenoveerd, gebombardeerd, opgeblazen en herbouwd... maar de kern is gebleven!

Een houten boog aan de kant van Wyck kon in oorlogstijd afgebroken worden, de stenen vervanger opgeblazen; uiteindelijk was het een stalen deel dat tot ontploffing werd gebracht in 1940 en 1944.

Het huidige stalen deel kan omhoog gaan indien grote binnenvaartschepen moeten passeren. Dit wordt op afstand geregeld; het brugwachtershuisje (torentje) wordt kunstzinnig ingevuld.

Locatie

Jij bent toch ook een Fijnproever?

Schrijf je kosteloos in en wij geven jou de allerleukste adresjes om Maastricht te ontdekken. Verborgen parels en onontdekte plekjes waar je alvast over kunt wegdromen. Ook ontvang je een actiecode waarmee je voor een leuk prijsje kunt overnachten én parkeren.

Je bent er bijna! We hebben je een e-mail gestuurd waarin je jouw inschrijving alleen nog maar hoeft te bevestigen.

Heb je binnen 15 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan deze in je spamfolder zitten.

Er ging iets mis met je aanmelding. Probeer het nog een keer of stuur een e-mail naar info@bezoekmaastricht.nl.
  • *
  • *